Felvételire előkészítő, pályaorientált konzultációs rendezvényünket 2017. november 29-én tartjuk. Az egész napos rendezvényen teljeskörű tájékoztatást kaphatnak a képzésről, meglátogathatják közismereti óráinkat, illetve szakmai elméleti tudástesztben mérhetik felkészültségüket, melynek eredményét igény esetén a hozott válaszborítékban, vagy a megadott e-mail címre postázunk. Lehetőséget adunk a főtárgyi tudás bemutatására, illetve művésztanáraink szakmai tanácsokkal látják el a jelentkezőket és tanáraikat. Hagyományosan ezen a napon rendezzük meg a Tehetség Gála, 2017 elnevezésű hangversenyt, ahová a kiemelkedően tehetséges zeneiskolások jelentkezését várjuk. A konzultációs alkalomra és a tehetségek hangversenyére jelentkezéseket 2017. november 25-ig várunk. Jelentkezni kizárólag honlapunkon keresztül, online lehetséges. FRISSÍTETT TARTALOM!

A 2017/2018. tanévben a felvételi eljárás a már megszokott módon zajlik. A tanév rendjét szabályozó 14/2017. (VI.14.) EMMI rendelet részletesen tájékoztat mindenkit a fontosabb határidőkről, illetve a jelentkezés, valamint az alkalmassági vizsgákkal kapcsolatos eljárásrendről. Iskolánk 2017. október 20-ig teszi közzé a 2018/2019. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatóját. A felvételi eljárást megelőzően konzultációs céllal várjuk a hozzánk igyekvő zenészpalántákat 2017. november 29-én, Nyitott Kapuk, 2017 elnevezésű rendezvényünkön.

A 2017/2018. tanévben már negyedik alkalommal történik meg a tanulók fittségi mérése a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi teszt (NETFIT®) segítségével. Országszerte több, mint 700.000 tanuló bevonásával a rendszer képet ad a fiatalok fittségi állapotáról, hogy elérik-e az egészséghez szükséges minimum értékeket, vagy sem. Túl azon, hogy az intézmények a saját tanulóikra vonatkozó összesített adatok áttekintésével képet kaphatnak tanulóik állapotáról, a szülők felé is nyitott a rendszer. Egyszeri regisztrációt követően a szülők is nyomon követhetik a gyermekeik állapotát rögzítő adatokat.

Iskolánk nevelőtestülete felé is elismerés, amikor a tanulók lakóhelyén illetékes hivatal díjazza a zenei pályát nálunk tanuló diákokat. Ilyen eseményről számolhatunk be Hajdúböszörményből is, ahol a város napján díjaztak kiemelkedő személyeket.

Néha magunk sem tudjuk, hogy egy településen mennyire megbecsülik azokat a kincseket, akiket mi is kiválasztunk egy-egy alkalmassági vizsga, másnéven felvételi alkalmával. A helyi közösségek elismerése minden tanulónk számára nagy lökést adhat a pályája kezdetén. Így van ez a szakgimnáziumba érkezett Uri Viktóriával is, akiről a Szabolcs Online közölt egy kis híradást.

Szép siker indította a 2017/2018. tanévet iskolánkban. A Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar Végh Mónika tanárnő vezetésével Erdélyben, Nagybányán járt, a Liviu Borlan Nemzetközi Kórusversenyen.

Tájékoztatjuk a szakgimnázium tanulóit, hogy a tanévvel kapcsolatos beosztások aktuális állásáról tájékozódhatnak a honlapunkon is, a Szakgimnázium menüpontra kattintva, a Tanulói ügyintézés szakaszban.

Számos módszere van a drogmegelőzésnek, az a legunalmasabb, amikor a kábítószerek összetevőiről, hatóanyagairól kezdenek hosszas előadásba. Nem a hagyományos, szer-ismertetővel összekötött módon hozta látóközelségbe a drogok káros hatását Marosi Antal, aki 2017. május 23-án tartott előadást a szakgimnázium tanulóinak. Az előadást az egészségnevelési programunk alapján szerveztük meg Verbáné Szegedi Erika, iskolavédőnő segítségével.

2017. május 12-én Zilahon, a XIX. "Viva la Musica" Nemzetközi Versenyen Arnóth Ildikó II. helyezést, Volcz Barnabás III. helyezést ért el. Tanáruk: Versánszky Ildikó, zongorán közreműködött: Kozma Dávid. Szeretettel gratulálunk az elért eredményhez!

 

 

 

 

Ismét közismereti tárgyú versenyeredményről adunk hírt. Az országos Szivárványhíd ötfordulós irodalmi levelező versenyen a 9-12. osztályosok versenyében 4. helyezést kapott Hardon Réka tanuló. Felkészítő tanára Katona Sándorné. Szeretettel gratulálunk az eredményhez!

A Debreceni Zsidó Hitközséggel együttműködve idén rendhagyó módon emlékeztünk meg a holokauszt áldozatairól. Több, mint 100 fővel vettünk részt a hitközség által 2017. április 26-án szervezett programon. A Debrecen Televízió filmjének megtekintése után beszélgetésen és a zsidónegyed épített örökségével ismerkedő sétán vettek részt tanulóink és kollégáink. Köszönjük a szíves invitálást és a program megszervezését a Debreceni Zsidó hitközségnek.

"XXV. Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek Kodály Zoltán tiszteletére" elnevezéssel a KÓTA Ifjúsági Énekkari és Zenepedagógiai Szakbizottsága 2017. április 7-9. között látta vendégül a szakma képviselőit Budapesten. Az esemény nyitóhangversenyén, az Avilai Nagy Szent Teréz Templomban a meghívott kórusok között a Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar is fellépett Végh Mónika vezetésével.

Debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskoláért Alapítvány
Adószám az 1%-os felajánláshoz: 18547876-1-09
Bankszámlaszám: 11993001-02307482-10000001
"Zenei Nevelésért" Alapítvány
Adószám az 1%-os felajánláshoz: 19126456-1-09
Bankszámlaszám: 10103434-16655928-00000004

Kérjük, adója 1 %-ával segítse a tehetségek gondozását és a minőségi zenész utánpótlás képzését! Köszönjük a felajánlását!

Kulturális hírek

Webstatisztika

Látogatók
1
Cikkek
252
Cikkmegtekintések találatai
442488

Közétkeztetési tájékoztató